Letslibning eller fuldslibning

Letslibning eller fuldslibning

Trænger dit trægulv til nyt liv? Bliv klogere på dine muligheder her

Hos Dueholms Gulvafslibning ApS har vi over en længere årrække haft fornøjelsen af at tilbyde gulvafslibning til private såvel som erhvervskunder i både Aarhus, Skanderborg, Silkeborg, Randers og omegn. Når I hyrer vores services, er I derfor også garanteret en erfaren samarbejdspartner med et solidt netværk, der kan hjælpe dig fra start til slut i din boligrenovering. I dette indlæg vil vi hjælpe dig til at forstå forskellen på en fuldslibning og en letslibning, så vi i samarbejde kan træffe informerede beslutninger om fremtiden for dit trægulv.

 

Letslibning og fuldslibning

Kært barn har mange navne, og det gælder også for letslibning af trægulve. Det kaldes også en finslibning, en mellemslibning og en polering, men alle navnene dækker over en gulvafslibning, hvor man foretager en lettere slibning af det øverste lag af efterbehandlingen. Længere nede i indlægget vil du blive klogere på, hvornår du kan nøjes med en letslibning, og hvornår en fuldslibning vil være mere ideel for dig. En fuldslibning eller en fuld gulvafslibning er derimod kendetegnet ved at være en behandling, der kommer helt i bund med skidt og mærker på dine gulvbrædder. Det er derfor en gulvafslibning, der er målrettet dig, der ønsker en gennemrenovering af dit nuværende trægulv.

 

Sådan vælger du den rette type gulvafslibning

Hos Dueholms Gulvafslibning ApS står vi naturligvis altid til rådighed, hvis du fortsat skulle være i tvivl om dit trægulvs behov. Der er dog tommelfingerregler, der kan hjælpe dig til at lave en hurtig vurdering af dit trægulv samt dine ønsker og behov:

  • Letslibning: Denne type gulvbehandling egner sig særligt til dig, der skal fraflytte en bolig, som du kun har beboet i en kortere periode. Her skal du snarere tænke, at behandlingen er en polering og ikke en renovering.
  • Fuldslibning: Denne type gulvbehandling egner sig særligt til dig, hvis trægulv har ridser, misfarvninger eller andre tegn på slid. Her kommer man helt i bund med dit trægulv, og det bliver efterladt så godt som nyt.